Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Πάστα Φλώρα μούρλια

Συνταγή για νόστιμη πάστα Φλώρα


Θα σας δώσω και μια συνταγή για μια πολύ νόστιμη πάστα Φλώρα.
Η συνταγή είναι για 2 ταψάκια και έτσι μπορείτε να έχετε 2 εκδοχές – γεύσεις.

Τα υλικά :

250 γραμμ. βούτυρο (μαργαρίνη ή βούτυρο γάλακτος ή συνδυασμός)
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμμ. ζάχαρη
2 αβγά
1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι αλάτι
2 βανίλιες

Η εκτέλεση :

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί (το βούτυρο παγωμένο) και τα ανακατεύουμε με τα δάκτυλα πρώτα και μετά κανονικά.
Στην αρχή κολλάει λίγο αλλά μετά γίνεται μια ομοιόμορφη ζύμη .
Όταν γίνει ομοιόμορφη την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για ένα τέταρτο.
Μετά το τέταρτο την χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και από το κάθε κομματι κρατάμε μια ποσότητα (περίπου μια χούφτα ή περισσότερο εάν θέλουμε περίπλοκη διακόσμηση ) για την διακόσμηση του πάνω μέρους.
Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 22-24 εκατοστών και απλώνουμε την ζύμη με τα χέρια και προσέχουμε να σηκώσουμε τα τοιχώματα αρκετά για να μη μας φύγει μετά η μαρμελάδα.
Τώρα ήρθε η ώρα της μαρμελάδας , βάλτε ότι γεύση θέλετε , εξάλλου έχετε 2 ταψάκια και μπορείτε να βάλετε 2 γεύσεις.
Σε κάθε ταψάκι βάζουμε από ένα βαζάκι μαρμελάδα των 400 περίπου γραμμ.
Τώρα η διακόσμηση ,  μπορείτε να κάνετε την κλασική με τους ρόμβους ή ότι άλλο σχήμα  θέλετε , εμένα όμως μου αρέσει το σχέδιο τρίγωνο – μερίδες .
Αλείφουμε ότι ζύμη και σχέδιο είναι πάνω από την μαρμελάδα με λίγο αβγό.
Στον φούρνο τώρα στους 200 βαθμούς αέρα μέχρι να πάρει καλό χρώμα , μη την φοβηθείτε λόγω του αβγού θα σκουρύνει γρήγορα .
Δεν σας λέω ώρα ψησίματος γιατί από φούρνο σε φούρνο διαφέρει , όποτε έχετε τον νου σας.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: