Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Και μετά είδα στην λαϊκή τα πρώιμα πορτοκάλια βαλέντσια .

Τέλεια λέω , θα πάρω να φτιάξω και την δικιά μου αγαπημένη μαρμελάδα.

Για μένα είναι η βασίλισσα της μαρμέλαδας γιατί ενώ είναι γλυκιά έχει και αυτή την πικρίλα που ισορροπεί την γεύση .

Στο εμπόριο έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις μάρκες που κυκλοφορούν , από τις φθηνές , τις κλασικές στο ράφι του σουπερ μάρκετ μέχρι και τις βιολογικές και δήθεν ανώτερης ποιότητας , αλλά και κάποιες άλλες που έβρισκα σε διάφορα γκουρμέ μαγαζάκια .

Δεν μπορώ να πω ότι είχα λατρέψει καμίααπ΄ αυτές  αλλά είχα καταλήξει σε μια που έχει ο Βασιλόπουλος με δικιά του ετικέτα και είναι από τρία εσπεριδοειδή .

Είχα δυο κενά σε όλες αυτές τις μαρμελάδες , πρώτον την ισορροπία που ήθελα μεταξύ γλύκας και πίκρας , και δεύτερον όσες είχαν κομμάτια ήταν πολύ μεγάλα και  πολύ πικρά , μάλλον δεν έμπαιναν στον κόπο να ξεπικρίσουν τις φλούδες πριν τις βάλουν .

Τέλος πάντων από τα πορτοκάλια που πήρα κράτησα τις μισές φλούδες και αφού τις ξεπίκρισα 3 φορές μετά τις έβαλα μέσα στην μαρμελάδα αφου πρωτα τις πέρασα από το μούλτι .

Θεϊκό αποτέλεσμα , για μένα που λατρεύω την μαρμελάδα πορτοκάλι , έγινε και λίγο ρευστή , γιαμ γιαμ , τρέλα , σκέφτομαι και διάφορα γλυκά , από πάστα φλώρα και γεμιστά μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας μέχρι πανακότα και από πάνω να περιχύσεις αυτή την μαρμελάδα.

Μας περιμένει γλυκός χειμώνας χαχαχαχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: